Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (2024)

Meer dan 2000 meren, unieke natuurparken, historische Hanzesteden en sjieke badsteden aan de Oostzee: de noord-Duitse streek Mecklenburg-Voor-Pommeren heet je welkom. Bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips voor je vakantie in Mecklenburg Vorpommern.

Vakantie in Mecklenburg Vorpommern – regio met ruim 2.000 meren

Het is een wat minder bekend gebied, Mecklenburg-Voor-Pommeren (in het Duits: Mecklenburg Vorpommern). Tot voor kort waren het vooral Duitse vakantiegangers die hun weg vonden naar deze deelstaat in Noordoost-Duitsland. Tegenwoordig bezoeken meer en meer buitenlandse toeristen deze regio, die tot 1990 deel uitmaakte van de DDR.

Mecklenburg-Voor-Pommeren bezit een aantal belangrijke toeristische troeven. Alleen al de 1.700 kilometer lange kustlijn aan de Oostzee is de reis waard. De schitterende eilanden Rügen, Usedom en het schiereiland Fischland-Darß-Zingst wachten om ontdekt te worden.

Kuststeden als Rostock, Wismar en Stralsund zijn historische handelssteden. Het binnenland van Mecklenburg-Voor-Pommeren bestaat uit één groot merengebied. De regio is daarmee een ideale plek voor een camping in Duitsland. Lees hieronder verder voor tips over de mooiste plekken, bezienswaardigheden en stadjes in Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Mecklenburg-Voor-Pommeren vakantie boeken – onze tips!

Eilanden in de Oostzee

Usedom

In de Tweede Wereldoorlog was Usedom het decor van proefnemingen met vliegende bommen: de V1 en V2 werden op het testdomein van Peenemünde ontwikkeld. In het Historisch-Technisches Museum Peenemünde wordt de geschiedenis van de beruchte V1- en V2-raketten uit de doeken gedaan. De oude badplaatsen Ahlbeck, Bansin en Heringsdorf worden ook wel de ‘Drei Kaiserbäder’ genoemd. In de 19de eeuw verbleven hier de groten der aarde, waaronder Keizer Wilhelm II en beroemdheden als Tolstoj en Strauss. Een wandeling over de promenade langs de historische badhuizen voert je terug naar dit roemrijke tijdperk.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (1)

De pier en het strand bij Ahlbeck.

Rügen

Rügen is het grootste Duitse eiland. Badplaatsen als Binz en Sellin bezitten chique historische hotels die doen terugdenken aan een groots verleden. Vergeet niet om een ritje te maken op de stoomtrein Rasender Roland, die van Binz naar Göhren rijdt en de bekende badplaatsen aandoet. Je moet wel wat geduld uitoefenen, de Rasender Roland puft voort met een topsnelheid van … 30 kilometer per uur.

LEES OOK:

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (2)Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (3)

Badplaats Binz op Rügen.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (4)

Krijtrotsen op Rügen.

Verder is Rügen vooral bekend om zijn schitterende krijtrotsen. Deze krijtrotsen behoren tot het Nationaal Park Jasmund, dat overigens ook eeuwenoude beukenbossen bevat. De hoogste krijtrots is de Königsstuhl met een hoogte van 117 meter.

  • Als je houdt van avontuurlijke wandelingen, trek dan je wandelschoenen aan en volg de ‘Wanderroute Nationalpark Jasmund’. Deze loopt langs de rand van de krijtrotsen en door prachtige beukenbossen.
  • Of maak een bootexcursie, er wacht je een schitterend decor met verblindend witte krijtrotsen en een blauwe zee op de voorgrond, terwijl je de groene beukenbossen op de achtergrond ziet.

3x leuke campings & vakantieparken:

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (5)

Beach Park Travemünde ★★★★

Landal vakantiepark aan het Oostzeestrand. Ligt bij de jachthaven in Travemünde en heeft een gezellige promenade. Moderne huizen voor 1-4, 5-8, 9-10 personen.

Bekijken

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (6)

Novasol Ferienpark Müritz ★★★★

Vakantiepark aan het meer van Müritz. Beschikt over appartementen en vakantiehuizen (huisdieren toegestaan). Heeft een jachthaven en een zwemvijver met strand.

Bekijken

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (7)

Knaus Camping- und Ferienhauspark Rügen ★★★★

Camping en vakantiepark op het eiland Rügen. Ligt aan een lang zand- en kiezelstrand en is ideaal voor (kite)surfers. Whirlpool en sauna beschikbaar.

Bekijken

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (8)

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (9)

Fischland-Darss-Zingst

Fischland-Darss-Zingst is een schiereiland. Wie als strandliefhebber op zoek is naar een lang en breed zandstrand moet in Prerow zijn. Het strand nabij deze badplaats is maar liefst 5 kilometer lang en 50 meter breed. Ideaal voor een gezinsvakantie! Het nationaal park Vorpommerische Boddenlandschaft strekt zich uit van dit schiereiland tot aan de westkust van Rügen. Dit nationaal park is het grootste natuurreservaat van de Oostzee, met een afwisselend landschap van duinen, strandmeren, bossen, steile rotsen en landtongen.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (10)

Het strand van Prerow tijdens zonsondergang.

De meren van Mecklenburg-Voor-Pommeren: het Mecklenburgse Merenplateau

Het Mecklenburgse Merenplateau vormt het grootste aaneengesloten merengebied in Midden-Europa. Het grootste meer is het Müritzmeer.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (11)

Het idyllische dorpje Wustrow in het Mecklenburgse Merenplateau.

In totaal vind je hier 2.028 meren om op te zeilen, windsurfen, kajakken, waterfietsen, zwemmen en dergelijke meer. In deze regio tref je bovendien het ene natuurpark naast het andere aan. De natuurparken worden doorkruist door talrijke fiets- en wandelroutes. Op de grootste meren kun je deelnemen aan bootexcursies. Het gebied is bij natuurliefhebbers vooral bekend om de unieke vogelsoorten als kraanvogels, watersnippen, roerdompen, visarenden en slechtvalken.

Spring op je fiets om dit schitterende gebied te verkennen. Een groot deel van de fietsroute Mecklenburgischer Seen Radweg loopt langs het Müritzmeer. Doorwinterde fietsers kunnen ook de volledige route van Lüneburg tot het eiland Usedom volgen, maar daar moet je wel 14 dagen voor uittrekken. De volledige fietsroute is namelijk 630 kilometer lang!

Wil je het Mecklenburgse Merengebied op een avontuurlijker manier leren kennen? Huur dan een kano. Al in het DDR-tijdperk werden in de regio interessante kanotochten uitgezet. Een bekende meerdaagse kanotrektocht volgt de loop van de rivier de Havel, die verschillende meren met elkaar verbindt. Dit is eens wat anders dan wandelen of fietsen!

3x goed beoordeelde hotels in Mecklenburg Vorpommern:

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (12)

Hotel Alter Kornspeicher ★★★

Traditioneel hotel in Neustrelitz op 2 min lopen van Zierker See. Heeft een landelijke inrichting en kamers met een flatscreen tv.

Bekijken

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (13)

Slube am Stadthafen Neustrelitz

Unieke accommodaties met een ronde vorm in Neustrelitz (sommige met terras). Beschikken over een eigen badkamer en beddengoed.

Bekijken

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (14)

Falk Seehotel Plau am See ★★★★

4-sterrenhotel aan de Plauersee. Heeft een restaurant met uitzicht op het meer en een spa met stoombad. Gratis parkeergelegenheid.

Bekijken

Interessante plaatsen & leuke steden in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Schwerin

Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het schitterende slot van Schwerin trekt onmiddellijk de aandacht. Het lijkt te zijn weggelopen uit een sprookjesboek en wordt dan ook vaak vergeleken met het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein in Beieren. Al in de 10de eeuw stond er hier een kasteel, maar het huidige slot dateert uit de 19de eeuw. Heel het oude stadscentrum van Schwerin is overigens een bezoekje waard. Het Staatliches Museum is één van de belangrijkste kunstmusea in Noord-Duitsland, met een collectie van meer dan 3.000 schilderijen.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (15)

Het kasteel van Schwerin.

Rostock

Rostock is een drukke havenstad aan de Oostzee, die vroeger deel uitmaakte van de Hanzesteden. Het is een industriestad met veel scheepswerven, maar heeft ook vakantiegangers heel wat te bieden.

  • Je moet zeker eens door de Kröpeliner Strasse in de oude stadskern lopen: de fraaie gevels van de huizen vallen onmiddellijk op. Op de Alter Markt tref je talrijke gezellige souvenirwinkeltjes aan.
  • Aan de rand van het plein vind je de Sint-Petruskerk, de oudste kerk in Rostock. Vergeet niet om de Neuer Markt met het Rathaus en de nabijgelegen Marienkirche (met een beroemde astronomische klok) te bezichtigen.
Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (16)

Gekleurde gevels in Rostock.

LEES OOK: Top 10 mooiste campings in Duitsland

Wat zijn interessante plaatsen in Mecklenburg Vorpommern?

De historische stadskernen van Stralsund en Wismar getuigen van een rijk verleden. Beide steden maakten deel uit van de Hanze, een samenwerkingsverband tussen handelssteden in de middeleeuwen. Een soort Europese Unie avant la lettre, zeg maar. De sfeer uit de Hanzetijd voel je nog steeds in de oude stadscentra. De middeleeuwse stadskernen van beide steden zijn goed bewaard gebleven. Vooral de bakstenen gotische kerken en huizen zijn de moeite waard.

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (17)

Het centrum van Stralsund.

In het merengebied vind je verder talrijke stadjes die een bijzondere charme uitstralen. Een goed voorbeeld is het stadje Neustrelitz, de ‘toegangspoort’ tot het merengebied met fraaie barokke gebouwen in het stadscentrum. Bezoek hier de acht straten die vanaf het marktplein perfect geometrisch naar alle windrichtingen lopen.

Mecklenburg-Voor-Pommeren vakantie boeken – onze tips!

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (18)

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (19)

Gerelateerde bestemmingen

Brandenburg

Nedersaksen

1 ervaringen

Sleeswijk-Holstein

Saksen-Anhalt

Berlijn

100 ervaringen

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (25)

Over de schrijver - Alfons Taekema

Alfons is een gepassioneerd fotograaf, ervaren reiziger en mede-oprichter van 27vakantiedagen. Hij woonde o.a. in Thailand en Indonesië en weet alles over Azië, maar adoreert ook de schitterende natuur overal in Europa. Lees meer over Alfons

  • Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (26)
  • Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (27)
  • Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (28)
  • Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (29)
Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Vakantie Mecklenburg Vorpommern | Mooiste plekjes + tips! (2024)
Top Articles
Arian Simone Wikipedia
Wet'n'Wild Wasserpark Orlando | Florida-Parks.de
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
5daysON | Hoofddorp (70089000)
Champion Our Cause Wow
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Eggy Car Unblocked - Chrome Web Store
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
Things to do in Wichita Falls this weekend Sept. 12-15
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Craigslist Apartment Los Angeles
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Icl Urban Dictionary
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
Fungal Symbiote Terraria
modelo julia - PLAYBOARD
Abby's Caribbean Cafe
Tri-State Dog Racing Results
Trade Chart Dave Richard
Work with us | Pirelli
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Walmart Car Service Near Me
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Us 25 Yard Sale Map
Horseheads Schooltool
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Ati Recommended Cut Scores 2023
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Craigslist Pets Inland Empire
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Hooda Math—Games, Features, and Benefits — Mashup Math
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6098

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.